Manželka 22 9/10*

Nejsem vdaná. Ani neprocházíme s přítelem krizí vztahu. Spíše naopak... miluju ho stejně jako na začátku... vlastně ne, víc, než na začátku. I přes rejpavý poznámky o nudným životě když svůj volnej den ztrávím celej s knihou :)

Přesto ve mě tenhle literární počin Melanie Gideon zanechal hluboký dojem. Je to jedna z těch knih, jejichž filozofie ve vás něco zanechá i když se ve výsledku jedná o jednoduchou romantiku. A doporučila bych ji romanticky naloženým ženským a párům s krizí :)

Hlavní hrdinka je normální dospělá ženská. Ve 44 letech má normální problémy dnešní doby, je malinko otupělá svým manželstvím a klasicky americky paranoidní ohledně svých dětí. Někdo by měl vysvětlit matkám, že zásoba sladkostí u jinak zdravě žijící patnáctileté dcery není nutně znakem bulimie či anorexie, a dvanáctiletý kluk co má rád romantický filmy, je předčasně dospělej a dokáže posoudit matčiny vlasy není nutně gay :D. Alice, pociťující jisté odloučení ve svém manželství se přihlásí do výzkumu Manželství v 21. století a během několika měsíců upřímně odpovídá na 90 vcelku osobních otázek. Dostane se tak až do situace, kdy svého manžela málem až podvede a opustí a nakonec se dočkáme zcela nereálného vyústění :)

Celá kniha je popsaná zajímavým stylem, snadno a rychle se čte. Tak v cca polovině vám začne vrtat hlavou kdo je krucinál ten záhadný tazatel. Protože máte své tušení a pořád čekáte, že se už už prozradí, že se odhalí. No dočkáte se až na konci :) A řeknete si "já to věděla". A pak vynadáte hlavní hrdince za to jak reaguje. A pak uroníte slzičku za to, jak to vyřeší :)

Musím říct že z těch devadesáti otázek se mi nejvíc líbila odpověď na tu poslední, na to co jí řekl, protože to zahraje na romantickou strunu každý ženský, to chcete slyšet od toho svýho taky... "Bez ohledu na to, kam půjdeš, bez ohledu na to, jak daleko sejdeš z cesty, bez ohledu na to, jak dlouho budeš pryč, vydám se za tebou a dovedu tě domů."

Pokud patříte k těm, pro který je víc než 400 stránek textu něco strašidelnýho, ale chcete se zamyslet nad svým vztahem (manželstvím) jsou otázky toho průzkumu vypsaný úplně na konci, myslím že když si je člověk po pravdě zodpoví, tak jako Alice, mnohé si ujasní.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Uffff....

Za zlatými mřížemi 9/10*

Rybí krev 8/10*