Long time no see...

No jo, už jsem zas hooodně dlouho nebyla.... On to tu stejně snad nikdo nečte, jen si vedu své monology tak je to víceméně jedno, ale nepřestanu :) 

Mám zas po dlouhé době jedno zamyšlení...

Kdysi jsem se někde dočetla, že když se vás začne týkat nějaká životní situace, začnete si víc všímat toho, jak ji řeší jiní lidé kolem. 

A tak mne samozřejmě neminulo zjištění, jaké trable a následná řešení má internetová komunita nejen budoucích mamin. A světe div se (nebo spíš ani ne), mimo zaručených léků na rýmičku a opruzeniny, nejvíce problémů se týká vztahů, tedy chlapů a sexu. Kdo by to byl řek.... A stejně tak (ne)překvapivé je zjištění, že v mnoha případech jsou to samy dámy, kdo dělají z komára velblouda. 

Tak se na maminkovských/miminkovských fórech dočtete o skutečně závažných problémech typu "můj chlap mně mlátí" - no vážně chlapi, co je chlapáckýho na ubližování ženský? Nedej bože těhotný ženský co nosí pod srdcem i VAŠE dítě? Tohle téma je samozřejmě většinou provázeno živou diskuzí v duchu nedomrlosti a ubohosti mužského pokolení a živým popisem trestů, které si dotyčný muž zcela jistě a nepopiratelně zaslouží. 

No a pak máte úsměvná témata, kdy uvažujete jak je možné, že se konverzace vede ve stejně vážném a seriozním duchu jako výše uvedené. Rozeberme si několik příkladů :)
"Jsem těhotná a nemám chuť na sex, přítel/manžel je tudíž frustrovaný a protivný." Rady ostatních dam jsou v tomto případě celkem jednoznačné - milý nadrženec má smůlu, užil si při "výrobě" miminka a teď musí počkat, až se dotyčné mamině, pokud vůbec někdy, vrátí chuť.... No milé dámy, doufám, že nejsem zcela jediná kdo s vámi absolutně nesouhlasí a jsem si vcelku jistá, že můj názor podpoří alespoň zmínění budoucí tatínci. Dotyčná maminka sice samozřejmě nemusí vůbec mít chuť na postelové hrádky nebo na to může být příliš unavená či mít nevolnosti nebo dokonce zákaz od doktorů. Ovšem pořád ještě má sprominutím pusu a ruce a miláčkovi přece může pomoci méně únavnou, ale pro něj mnohdy dokonce příjemnější cestou. 
Stejná strategie ostatně funguje i na druhou stranu, pokud je mamina ovládána žádostivostí a taťuldovi se nezdá sdílet její intimní místa se svým potomkem, může se trochu překonat a poskytnout alespon jinou variantu neboť i on, jak zmíněno výše, má pusu a ruce :D A nevím jak vy, ale já bych možná pěkné olejové nebo peříčkové masáži s řádnou porcí polibků dala přednost před samotným sexem... někdy.... :D :D

Stejně tak jsem nedávno četla stesky jedné maminky s už většími dětmi (5 a 3 roky), že milé dětičky jsou v provozu od 7 do 11, a ona od samé péče o ně (a samosebou domácnost) nemůže vyhovět manžílkovi v jeho potřebách a tudíž má doma frustrovaného protivu. Dámy radí poslat děti dříve do postele, zakázat spaní ve školce, či si dokonce utrhnout pět minut alespoň v koupelně. 
Já to rozvedu trochu víc: 
1. Dle vědeckých průzkumů malé děti potřebují alespoň 9 10 hodin spánku, ne-li víc. Takže jo, dřív do postele mládeži! Za nás byl večerníček a spát, pokud necháte caparty blbnout do půlnoci, je to vaše vlastní chyba milostivá, bez urážky. Pokud už je mládež natolik "rozmazlená", že se nenechá nahnat do postele dřív, možná pomůže když "tatínek a maminka jsou moc unavení a chtějí jít spinkat" - pro rodiče to možná udělají ochotněji než ve stylu "malé děti MUSÍ chodit brzy spát!"
2. Zpracovat manžílka... Chceš si vrznout? A nedělat to se spící skoro mrtvolou? Unav děti. Vem je třeba na hřiště, do zoo, do kina... a dej mi přes den aspon hodinku na schrupnutí a nabrání sil. Rodičovství je práce pro dva a to že máma je na rodičáku a nechodí do práce neznamená, že táta nemusí nic. Samozřejmě jsme vděčné za jeho tvrdě odpracovaný výdělek, ale pokud má problém s tím, že i my máme právo být unavené a že i mateřství je namáhavé a ještě ke všemu bez výplaty, můžem si to zkusit na týden přehodit.... Ať si týden zůstane doma, stará se o mládež a domácnost a snaží se vyhovět ve všem manželce když přijde z práce a pak uvidíme....
3. Jakápak koupelna?! Jistě, jako zpestření, když vás to chytne zrovna tam a jste moc natěšení než abyste se přesouvali do tradiční postele, ale schovávat se tam na vynucenou rychlovku? Ani náhodou! Tohle je kupodivu jeden ze základních problémů, které ženské často mají. Z role milenky a přítelkyně na roli matky a šlus.... Jistě, děti jsou tu pro to, abychom je bezmezně milovali, dáme za ně život. Ale i přesto nemůžeme připustit, aby byly absolutním středobodem našeho vesmíru a nic kolem neexistovalo. Jsou součástí rodiny a kompletní rodina (tedy ta nejbližší) jsou rodiče a děti. S názorem žen, že své děti milují více než jejich otce zásadně nesouhlasím. Ono to ani porovnat nejde. Nemělo by jít. Pokud řeknete, že jedny milujete více než druhé, něco je špatně. Protože milé dámy nesmíte zapomínat na jednu věc: ty děti si jednou najdou vlastní spřízněnou duši, odejdou a založí si vlastní rodinu. A bude to jejich otec, váš partner, manžel, který vás bude držet za ruku až se vám po nich bude po večerech stýskat, on s vámi zůstane, to on je tu na pořád. Takže to není tak, že musíte ve všech ohledech upřednostnit děti a partner to musí zkousnout. Nemusí. Je to váš partner, zaslouží si vaši lásku, péči a pozornost a... ano.... zaslouží si sex :D Hezký sex, ne něco z donucení co chcete mít rychle za sebou protože se musíte hned zas věnovat dětem. A předehru. A třeba sklenku vína na dobrou náladu.... Protože to prostě je součástí zdravého vztahu, patří to k tomu a pokud ho milujete (a nejste zrovna frigidní), neříkejte že vy to nechcete :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Uffff....

Za zlatými mřížemi 9/10*

Rybí krev 8/10*