Zvířátka!!!

Pač už nebylo dlouho nic o nejakem pěknem mistě :D

Taaaakže... lidičky jestli mate dětičky, špicujte.... vokadla! :D Pač tedka vam povim novinky z Jihlavskej ZOO! YAY!!

Já nevím jak vy, ale já mám ten plac fakt ráda :) Už jen pro to, proč jsou na sebe tak hrdý... totiž žádný mříže... Ale pěkně popořádku. Já si ještě pamatuju hlavní vchod tam, co je dneska zapomenutá budlinka a skoro nikdo tudma nechodí... to už je pěknejch pár let zpátky, dneska je hlavní vchod tam, co bejval prostor fabriky (bye bye modeto...).

Z poměrně mrňavýho parkoviště za závorou tak dneska dorazíte k vyšperkovanýmu hlavnímu vchodu z dřevěnejch trámů se slaměnou střechou... No a pak se rozlučtě s tím, že se vaši caparti budou chovat způsobně. Pač první co zmerčí je ohrádka se surikatama... a jak kouknou vedle, tam už jsou poníci a je vystaráno :D mrňata vám začnou lítat od ohrádky k ohrádce a budete rádi, když budete vědět kde vlastně jsou :D.

Od poníků se vcelku jednoduše dostanete rovnou do novýho - Africkýho pavilonu, kde letos zabydleli tolik očekávané žirafí kluky. Jsou tři a děcka z nich budou paf :D Z afriky zabloudíte rovnou na australskou farmu (a připravte se že moc nevoní :D ). A nepřehlídněte malinkej plácek s dravcema, dvakrát za den vám je sokolníci předvedou v plné parádě.

Zbytek ZOO je víceméně starej dobrej známej, potkáte mrňavý opičky, co tam lezou po střeše sekretariátu (ale chytat je nezkoušejte :)), pávi si tam taky dělaj co se jim zlíbí... Hrošík má pořád stejně odřenej bok (asi by mu taky měli ten výběh trošku zvětšit...). Tygři v pavilonu šelem o vás moc zájmu jevit nebudou, tuleni a vydry si budou užívat vodu. Piraně v amazonským pavilonu jsou poněkud větší než ty z béčkovýho hororu a dejte pozor ať vám tam na hlavu nepadne chrupkající lenochod. To, co je považováno za medvědy mi připomíná spíš velký psy... ale budiž... :D V africký vesničce se můžete podívat k miniaturním kozám nebo velkým netopýrům (kaloni abychom byli přesní...). A co rozhodně nepřehlídněte jsou krásní, úchvatní, elegantní, chundelatí a taaaaaak .... plyšový :D irbisové (no hádám, že moje nejoblíbenejší stvoření v celý zoo není těžký uhodnout :D ). A u nich tam mají taky roztomiloučkou pandu červenou (prý znak Mozilly... no jo... taky jsem myslela že to má být liška... :D ).

Pro informaci dodám, že starý pavilon plazů a opic a papoušci už tam nejsou, buduje se tam Asie a plazi a u žiraf snad ještě budou opičáci. No už aby to měli hotový protože to bude nářez :D.

Každopádně tahle ZOO vám za výlet rozhodně stojí, nejlépe v létě, ale otevřeno mají i v zimě a na jaře bejvaj čerstvý přírůstky (mrňaví irbisové jsou k zulíbání :D ).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Uffff....

Za zlatými mřížemi 9/10*

Rybí krev 8/10*